Minina kuhinja

četvrtak, 9. travnja 2020.

Big pizza sendvic

Sastojciza tijesto:

- 250 g brašna
- pola male kašikice soli
- 1 mala kašikica suhog kvasca
- 4 male kašikice ulja
- 100 ml vode

Sastojci za fil:

- 200 g sira trapista
- 100 g salame pileće ili pureće
- 5-6 kašika kečapa
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 mala kašikica šećera
- prstohvat soli
- prstohvat origana


Priprema:

U jednu posudu sipati brašno,sol,kvasac i promješati kašikom.Dodati ulje i vodu,prvo mješati kašikom zatim odprilike jednu minutu rukom mjesiti tijesto,ako bude mecavo dodati malo brašna (po potrebi).Ostaviti 5 minuta da odstoji,u međuvremenu pripremiti umak.U manju zdjelicu sipati kečap,maslinovo ulje,šećer,sol,origano izmješati i ostaviti u frižider,dok razvijemo  tijesto.Radnu površinu posuti sa malo brašna i tjesto premjesiti još 1 minutu zatim ga razviti.Pripremljeni umak sipati na polovicu razvijenog tijesta zatim staviti narezanu salamu ,malo izribanog sira ,a ostatak izrezati u manje kockice.Drugu polovinu tijesta prebaciti preko sira i salame i zatvoriti tijesto vilicom.Pizzu staviti na papir za pečenje i na rešetku od rerne.Peći 20-tak minuta na 180 stepeni bliže gornjem grijaču .Nakon pečenja premazati sa malo ulja i poslužiti.

Prijatno!




Nema komentara:

Objavi komentar