Minina kuhinja

srijeda, 1. travnja 2020.

Mađarica gotova za 15 minuta

Sastojci:

- 1200 ml mlijeka
- 200 g čokolade za kuhanje
- 3 pudinga od čokolade
- 180 g šećra
- 450 g petit keksa
- 200 ml mlijeka za namakanje keksa
- 2 kašikice instant kafe
- 1 kašika šećera

Priprema:

U veću šerpu sipati 1 litar mlijeka,staviti da prokuha ,dodati čokoladu za kuhanje i povremeno mješati.U 200 ml mlijeka sipati šećer i puding i dobro izmješati da nema grudvica.U prokuhalo mlijeko dodati puding ,ostaviti na laganoj vatri još 2-3 minute uz konstantno mješanje.
200 ml mlijeka za namakanje keksa malo zagrijati,dodati kašiku šećera i instant kafu.
Četvrtasti pleh srednje veličine obložiti sa aluminiskom folijom,odmah vruć puding sipati (ne sve) rasporediti po tepsiji ,zatim namakati keks u pripremljeno mlijeko,onda opet fil,keks ,tri reda keksa treba da bude i na kraju fil premazati.Ostaviti na hladjene par sati .Kada se kolač ohladi uzeti jednu veću tacnu od tepsije u kojoj ste pravili kolač ,staviti tacnu na tepsiju i okrenuti kolač na tacnu .Odstraniti foliju i rezati kolac u kocke.Možete ga ukrasiti perecima i posuti karamel prelivom.

Prijatno!

1 komentar: