Sastojci:
- 12 šoljica brašna
- 3 jaja
- 3 šoljice šećera
- 3 šoljice ulja
- 1 prašak za pecivo
- 50 g kokosovog brašna
Sastojci za agdu:
- 9 šoljica vode
- 9 šoljica šećera
Priprema:
U jednu veću zdjelu staviti jaja umutiti viljuškom,dodati šećer pa još umutiti,zatim dodati ulje pa još malo umutiti.Brašno pomješati sa praškom za pecivo i dodati u umućenu smjesu,sve skupa dobro sjediniti,ako vam tijesto bude ljepljivo možete dodati još jednu šoljicu brašna.Oblikovati hurmašice i redati ih u pouljenu tepsiju.Peći na 180 stepeni 25 minuta.
Priprema agde:
Šećer i vodu promješati i kuhati oko 25-30 minuta,kada agda bude gotova ohladiti je u potpunosti.
Kada hurmašice budu gotove vruće preliti hladnom agdom i posuti kokosom.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar