Jednostavno a ukusno
Sastojci:
- 100 g pilećih prsa(rezanih na kockice)
- 100 g šampinjona (izrezati)
- 1 manja glavica crvenog luka
- 100 g blitve ili špinata
- 100 g makarona
- 150 g sira trapista
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 2 kašikice soli
- 2 kašikice vegete
- 1 kašikica bibera
- par listića sviježeg peršina po želji
Priprema:
U jednu šerpu sipati vodu sa par kapi ulja i kuhati makarone.
U dublju tavu sipati dvije kašike ulja zagrijati i propržiti luk,kada se luk proprži dodati piletinu pa propržiti ,zatim dodati šampinjone,začine i pržiti 2-3 minute .Kada se propržilo sve skupa, dodati vrhnje,špinat ili blitvu i kuhati 10-tak minuta.Skuhane makarone ocjediti iz vode u kojoj su se kuhale i dodati u tavu sve skupa izmješati na kraju dodati sir koji ste naribali ili izrezali ,ostaviti na vatri 1 minutu dok se sir rastopi.
Ovako pripremljenu tjesteninu možete poslužiti.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar