Minina kuhinja

četvrtak, 7. studenoga 2019.

Trileće

Brzo se priprema bez kondenzovanog mlijeka

Sastojci:

- 400 g brašna
- 6 jaja
- 300 g šećera
- 300 g mlijeka u prahu
- 250 g karamel preliva
- 1.5 l mlijeka
- 500 ml slatke pavlake
- 2 vanilin šećera
- 1 prašak za pecivo

Priprema:

Odvojiti bjelanjke i žumanjke ,u jednu veću posudu istresti bjelanjke izmiksati mikserom,dodati šećer  miksati zatim dodati i vanilin šećer.Kada dobro izmiksate bjelanjke dodavati jedan po jedan žumanjak i mutiti mikserom,dok se bjelanjke i žumanjke  ne sjedinite.U izmiksanu smjesu dodati prašak za pecivo,brašno i izmješati kašikom da se smjesa sjedini.Veći pleh obložiti papirom za pečenje ,smjesu sipati i staviti na pečenje 30 minuta na 180 stepeni.
Kada se kora ispeče izbockati je viljuškom,zatim koru izvaditi iz tepsije ,odstraniti papir za pečenje.
U šerpu sipati slatku pavlaku da se zagrije ne da proključa,tako zagrijanu slatku pavlaku sipati u pleh gdje smo pekli koru i vratiti koru u pleh.
U šerpu na pećnici sipati 500 ml mlijeka i dodati mlijeko u prahu mješati žicom ili kašikom da se mlijeko u prahu otopi,zatim u šerpu sipati i preostalo mlijeko podgrijati ne da proključa.Tako podgrijano mlijeko kutljačom ravnomjerno prelivati preko kore dok ne potrošite.Ostaviti  da se ohladi.Kada se kora ohladi premazati je  karamel prelivom koji možete kupiti već gotov u svim bolje opremljenim radnjama .Ostaviti na hladjenje par sati.
Kolač rezati na kocke i poslužiti.

Prijatno!




Nema komentara:

Objavi komentar