Minina kuhinja

petak, 1. studenoga 2019.

Gibanica

Gibanica ili sirnica koju morate probati.

Sastojci:

- 1 pakovanje jufki
- 3 jaja
- 2 kašike ulja
- 4 kašike kisele vode
- 4 kašike kukuruznog brašna
- 4 kašike jogurta
- 500 g svježeg sira
- soli po želji

Priprema:

U posudu sipati jaja,jogurt,kiselu vodu,sir,kukuruzno brašno,sol,ulje i sve dobro izmješati.
Tepsiju premazati uljem staviti dvije jufke zatim smjesu ,onda po jedna jufka ide pa smjesa i tako dok ne potrošite sastojke ,na kraju gibanicu malo posuti uljem i staviti na pečenje 15-20 minuta na 180 stepeni.

Preliv za gibanicu:

- 30 g maslaca ili masla
- 3 kašike pavlake
- prstohvat soli
Sve rastopiti na vatri preliti gibanicu i vratiti par minuta u šporet da preliv upije.

Prijatno!

2 komentara: