Sastojci:
- Jedno pakivanje rozen kora
- 500 ml mlijeka
- 300 g šećera
- 150 g maslaca ili margarina za kolače
- 300 g mljevenog keksa
- 200 g mljevenih oraha
- 100 g bijele čokolade
- 100 g crne čokolade
- 2 kašike ulja
Priprema:
U veću šerpu sipati mlijeko,šećer i staviti na vatru da proključa,dodati maslac ili margarin,bijelu čokoladu i mješati na vatri dok se ne istopi.U jednu posudu sipati keks, orahe i dodati smjesu koju smo prokuhali .Sve dobro izmješati i ostaviti da se prohladi ,fil treba da bude mlak.
Na jednu tacnu staviti rozen koru i premazivati je sa filom ,na svaku koru stavljati 5 do 6 kašika fila da bi bilo jednako ,zadnju koru ne premazujete.Kada potrošite kore i fil ostaviti na hladjenje sat vremena i blago opteretiti kore ,možete staviti neki pleh ili tepsiju.
Dok su kore na hladjenju pripremate glazuru .Na pari otopiti crnu čokoladu
Na kraju premažete tortu glazurom i ostavite par sati na hladjenje.
Izrezati tortu na kocke ili štanglice i poslužiti.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar