Sastojci:
- 1 glavica kiselog kupusa
- 500 g faširanog mesa
- 200 g riže
- 50 grama suhog mesa
- jedna manja glavica crvenog luka
- 2 čehna bijelog luka
- 1 kašikica vegete
- 1 čaša sos paradajza
- 3 kašike ulja
- 2 kašike brašna
Priprema:
U jednu veću posudu staviti meso, dodati rižu,izrezani crveni luk,bijeli luk,vegetu i 25 g suhog mesa izrezanog na kockice sve izmješati da se sjedini.
Listove kupusa potopiti u vodu ,jedan po jedan vaditi iz vode i rezati na dva dijela da bi tvrdu sredinu lista odstranili,smjesu stavljati na listove i motati sarme .Sredinu glavice kupusa koja ostaje kada odvojite listove izrezati na kockice.
U veću šerpu sipati ulje,brašno i malo propržiti,dodati sos paradajz i čašu vode.Redati sarme,posuti izrezanim kupusom ,zatim posipati sa par kockica preostalog suhog mesa,opet preko redati sarme i ponoviti postupak dok ne potrošite sastojke,na kraju preliti vodom da sarme budu potopljene skroz u šerpi i staviti da se kuha 2 do 3 sata .
Kada su sarme gotove možete ih poslužiti.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar