- 6 kašika šećera
- 6 jaja
- 6 kašika mlijeka
- 6 kašika brašna
- 6 kašika ulja
- pola kesice praška za pecivo
Sastojci za agdu:
- 200 ml vode
- 22 kašike šećera
- jedan vanilin šećer
Priprema:
Žumanjca odvojiti od bjelanaca.Žumanjca sa šećerom dobro izmiksati,zatim dodati mlijeko,miksati,dodati ulje miksati,i na kraju dodati brašno pomješano sa praškom za pecivo i dobro sjediniti smjesu.Pleh ili tepsiju u kojoj pečete koru premazati uljem istresti smjesu i staviti na pečenje 15- tak minuta na 180 stepeni.Dok se kora peče,pripremiti agdu koja mora prokuhati ,i biti na vatri još 2 minute uz povremeno mješanje.
U većoj posudi miksati bjelanca u čvrsti snijeg dok se kora još peče,zatim pripremljenu agdu dok je još vruća sipati postepeno u bjelanca i svo vrijeme miksati .Kada je kora gotova ,dobro izmućena bjelanca mažemo na koru i još par minuta vratiti u zagrijanu rernu da se bjelanca malo zapeku.Nakon toga staviti na hladjenje pola sata.Kada se ohladi ukrasiti naribanom čokoladom i rezati u kocke.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar