Minina kuhinja

ponedjeljak, 28. listopada 2019.

Domaći hljeb

Hljeb koji morate probati

Sastojci:

- 200 ml vode
- 1 kašika šećera
- 1 kašika soli
- 1 kvasac u kesici ili 15 g sviježeg kvasca
- 50 ml ulja
- 400 g brašna

Priprema:

Ugrijati vodu i sipati u posudu,dodati kvasac,šećer i promješati.Dodati brašna ne sve i opet izmješati,dodati ulja ne sve ,soli i opet smjesu  izmješati dobro.Zatim dodati opet brašna i rukom zamjesiti tijesto.Posuti brašna po radnoj površini i još malo mjesiti ,oblikovati tijesto.
U veću posudu nasuti ulja uvaljati tijesto u ulje i ostaviti da odstoji 1 vremena.Kada je tijesto odstojalo,posuti brašna po tadnoj površini,zatim blago premjesiti tjesto razvuci oklagijom i urolati .
Tepsiju obložiti papirom za pečenje ,ostaviti hljeb još 15-20 min u tepsiji da nadodje još malo .Peći na 200 stepeni .

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar