Jednostavan i brzo se priprema
Sastojci za koru:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 100 g sjeckanih oraha
Sastojci za fil:
- 1 kg očišćenih jabuka
- 1 l vode
- 200 ml vode za pripremu pudinga
- 8 kašika šećera
- 3 kesice pudinga od čokolade
- 1 kesica šlag kreme
Priprema kore:
Umutiti jaja sa šećerom,zatim dodati brašno i prašak za pecivo.U dobijenu smjesu dodati orahe i umješati kašikom.U pleh obložen papirom za pečenje sipati smjesu i peći na 180 stepeni 15-20 min.
Priprema fila:
Jabuke isjeckati na manje i tanje komade,kuhati u 1 l vode koji treba zasladiti sa 2-3 kašike šećera.
Kada jabuke malo omekšaju izvaditi ih rešetkastom kašikom i rasporediti po kori.
Puding razmutiti u 200 ml vode sa šećerom ,pa smjesu pudinga istresti u vodu u kojoj su se kuhale jabuke,dok se puding ne zgusne.Puding preliti preko jabuka dok je još vreo i ostaviti na hladjenje 2-3 sata.
Šlag kremu umutiti i dekorisati kolač.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar