Sastojci:
- Jedno pakovanje jufki
- 6 većih jabuka
- 100 g maslaca
- 100 g oraha
- cimeta po želji
- 2-3 kašike šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 kašika ulja
Sastojci za agdu:
- 300 g šećera
- 400 ml vode
Priprema:
Jabuke očistiti i izribati na rende,u jednu veću šerpu sipati ulje dodati pripremljene jabuke,šećer ,vanilin šećer i propržiti na laganoj vatri 10-tak minuta.Kada se jabuke proprže malo prohladiti dodati orah i cimet.Maslac otopiti na laganoj vatri,zatim uzeti dva lista jufke gornju jufku premazati maslacem ,redati jabuke do pola jufke i uvijati u rolnu.Rezati na jednake djelove i stavljati u tepsiju koju ste predhodno premazali maslacem,postupak ponavljati dok ne potrošite sastojke.Na kraju svaku jabukovaču premazati maslacem i staviti na pečenje 20-tak minuta na 180 stepeni.
Priprema agde:
Vodu i šećer sipati u jednu šerpu i kuhati 45 minuta.
Kada jabukovača bude gotova ostaviti da se ohladi ,zatim vrućom agdom preliti .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar