Minina kuhinja

subota, 22. veljače 2020.

Čokoladna brza torta

Sastojci:

- Jedno pakovanje tamnih kora za torte (3 komada)
- 4 kesice kreme za torte od čokolade
- 1 kašika šarenih mrvica
- 1 kašika čokoladnih mrvica
- 2 kašike karamel preliva
- 500 ml mlijeka

Priprema:

U veću zdjelu sipati hladno mlijeko, dodati kremu za torte i mutiti mikserom 5-6 minuta.
Prvu koru posuti sa malo mlijeka,zatim premazati kremom i posuti šarenim mrvicama.
Drugu koru takodjer posuti sa malo mlijeka,premazati kremom pa posuti čokoladnim mrvicama.
Treću kremu isto posuti sa malo mlijeka,karamel prelivom i na kraju kremom.Tortu okolo isto premazati sa ostatkom kreme i ukrasiti po želji.
Tortu ostaviti par sati na hladjenje u frižider.

Prijatno!


Nema komentara:

Objavi komentar