Minina kuhinja

subota, 22. veljače 2020.

Kremšnite ili krempita

Brze kremšnite sa kupovnim sastojcima,ne razlikuje se puno od domaće

Sastojci:

- jedan komad lisnatog tijesta
- krema u prahu za kremšnite
- 800 ml hladnog mlijeka

Priprema:

Lisnato tijesto razviti na tanko,jedan veći pleh od rerne okrenuti naopako premazati ga sa par kapi ulja,staviti lisnato tjesto na pleh prerezati ga na pola ,ali prije nego prerežete uzeti manju užu i dublju četvrtastu trpsiju,pa izmjeriti snjom da dobijete dvije jednake kore koje će vam stati u tu manju tepsiju.Kore prije pečenja izbockati viljuškom i peći oko 5 minuta na 200 stepeni.
Kada kore budu gotove jednu stavljate na dno tepsije,a drugi dio prekriti vlažnom krpom.
Kremu sipati u jednu veću posudu,dodati mlijeko i mutiti 5 minuta na najjačoj brzini.
Pripremljenu kremu sipati na koru koju ste stavili u tepsiju,a drugu koru koja je bila prekrivena krpom izrezati u veće kocke i redati preko kreme.Ostaviti par sati u frižider da se ohladi.

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar