Minina kuhinja

srijeda, 19. veljače 2020.

Špinat ili ćušpajz (zdrav i jednostavan za pripremiti)

Sastojci:

- 500 g sviježeg špinata
- 3 čena bijelog luka
- 2 jaja
- 150 ml mlijeka
- 1 kašika brašna
- soli po želji

Priprema:

Špinat očistiti i izrezati na sitno.U jednu dublju tavu srednje veličine sipati 2 kašike ulja,bjeli luk sitno izrezani malo propržiti na laganoj vatri (luk ne smije potamniti) zatim dodati špinat u tavu posoliti po želji  i dinstati ga 10 -tak minuta na srednjoj temperaturi.Kada se špinat prodinstao dodati mlijeko dinstati  još 1-2 minute.Brašno sa malo mlijeka umutiti i dodati u špinat ,zatim dodajemo i umućena jaja sve skupa izmješati i ostaviti 1-2 minute na vatri .Skinuti  sa vatre i poslužiti.

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar