Sastojci:
- Jedno pakovanje kanelona Barilla
- 400 g svježeg sira
- 150 g blitve
- 2 jaja
- soli po želji
- 100 g sira trapista
- 150 ml vrhnja za kuhanje
Priprema:
U jednu veću šerpu sipati vodu sa par kapi ulja,kada voda prokuha staviti kanelone dvije do tri minute da kuhaju,kada se skuhaju izvaditi ih na jednu tacnu.
U jednu posudu staviti sir,dodati sitno narezanu blitvu,jaja 50 g sira trapista narendanog,soli i sve dobro sjediniti.Kanelone puniti pripremljenom smjesom,špricom za šlag ili manjom kašikom.Četvrtastu dublju tepsiju malo pouljiti redati punjene kanelone,zatim preliti vrhnjem i posuti sa preostalih 50 g naribanog sira trapista.Staviti na pečenje 20-tak minura na 180 stepeni.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar