Sastojci:
- jedno pakovanje oblandi
- 100 g čokolade
- 500 g mljevenog keksa
- 300 ml mlijeka
- 300 g šećera
- 250 g maslaca ili margarina za kolače
- 300 g jaffa keksa / dva pakovanja po 150 g
Priprema:
U jednu šerpu sipati mlijeko,šećer čokoladu i maslac ,staviti na vatru da se otopi i prokuha.Kada prokuha skinuti sa vatre,dodati keks i ostaviti da se ohladi.
Kada se smjesa ohladila premazati jedan list oblande sa pola pripremljenog fila,zatim redati jaffa keks čokoladnu stranu jaffa keksa okrenuti na fil,drugu polovinu fila mazati na jaffa keks i prekriti drugim listom oblande tako što ćete veće kockice oblande okrenuti na dole .
Pripremljenu oblandu blago pritisnuti rukama,prekriti krpom staviti jedan pleh koji ćete opteretiti nečim teškim ostaviti preko noći da odstoji.Rezati na štanglice i servirati.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar