Minina kuhinja

subota, 18. siječnja 2020.

Tortilje sa piletinom

Sastojci:

- Jedno pakovanje od četiti komada tortilja
- 400 g sviježih pilećih prsa
- 1 zelena paprika
- 1 crvena paprika
- 1 mala glavica ljubičastog luka
- 1 kukuruz šećerac vakumirano pakovanje ili iz konzerve
- 1 kašikica soli
- 1 kašikica bibera
- 1 kašikica vegete
- 2 kašikice crvene paprike u prahu
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- 5-6 manjih kiseli krastavica
- kečap i majoneza po želji

Priprema:

U dublju tavu sipamo maslinovo ulje,dodajemo luk i pileće filete koje smo predhodno izrezali na tanke trakice 2-3 minute pržiti.Zelenu i crvenu papriku izrezati na tanke trakice,dodati u tavu,zatim dodati sol,biber,vegetu,papriku u prahu i pržiti još 5-6 minuta.Nakon što su se svi sastojci sjedinili,dodati zrna kukuruza i još 1-2 minute drzati na laganoj vatri.Kada je gotovo skinuti sa vatre ,smjesu istresti u drugu posudu.U tavi u kojoj smo pripremali nadjev stavljamo jednu tortilju,malo da se zagrije,zatim i ostatak tortilja.Tortilje punimo pripremljenim nadjevom,i dodajemo krastavice koje smo prerezali na pola ,takodjer kečap i majonezu po želji.Tortilje možete servirati kao palačinke ili po želji.

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar